Col·lecció Claus Trepat

posted in: Noticies, Publicacions | 0

La Col·lecció Claus Trepat comença a caminar amb l’objectiu d’anar donant a conèixer la història social i econòmica de l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat de Tàrrega. Mitjançant un conjunt de monografies elaborades a partir de les investigacions dels especialistes (historiadors, economistes, sociòlegs, antropòlegs…) volem aprofundir en totes les circumstàncies que rodejaren l’existència d’una empresa que fou un protagonista principal de la mecanització del camp català i espanyol durant una part significativa del segle XX.

La primera monografia de la col·lecció és de Jacinto Bonales on  s’expliquen les relacions laborals, les condicions del treball dins de la fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat de Tàrrega durant l’època d’autarquia del règim franquista, una etapa que també coincidí amb el de la màxima expansió de l’empresa. L’autor fa un minuciós repàs pels salaris dels treballadors, els accidents laborals, la legislació laborals, la representació sindical… Tot un microcosmos que incidia notablement en la vida quotidiana de la Tàrrega de l’època.

La presentació d’aquesta primera monografia serà dissabte 13 de desembre a les 20h a la sala d’actes de la Biblioteca Central Comarcal de Tàrrega, a la Plaça Sant Antoni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.