Conflictes bèl·lics i migracions. DIM 2017 i Nit dels Museus

posted in: Noticies | 0

Un any més, els museus que formen la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l’Aran, s’afegeixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus.

El lema escollit enguany per l’ICOM (Consell Internacional de Museus) per a la commemoració d’aquest any és “Museus i històries controvertides. Dir en els museus allò que no es pot dir” i la Xarxa, enllaçant amb aquest lema, ha elaborat la campanya conjunta “Conflictes bèl·lics i migracions. Memòries ferides i reconciliació” amb l’objectiu de convertir els museus en espais de reflexió, on els diferents béns custodiats no només ens permetin conèixer el nostre passat sinó que es converteixin en una eina potent de diàleg i de pont cap al present.

El Museu exposa, en relació al tema, un ganivet-espasa de 1348 i trobat en l’excavació del carrer de la Font 7-9, una casa jueva destruïda durant l’avalot de 1348.

A més també us proposem una taula rodona, el dia 18 de maig a les vuit de la tarda, on participaran David Ramos i Víctor Cabral i ens parlaran de la seva experiència personal en relació al drama que es viu al mediterrani.

El David Ramos Barcelona, és graduat en Fotografia i Comunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya. Fotògraf de plantilla de la agència internacional Getty Images. Basat a Barcelona des d’on cobreix noticies de caire internacional com els atentats de París i Niza, el terratrèmol de Nepal o la crisis migratoria des de la costa de Libia fins a Suècia. Les seves imatges han estat guardonades amb premis como el World Press Photo, Picture of the Year, National Press Photographer Association, China International Press Photo.

 

 

Vítor M. Cabral Rodríguez és llicenciat en Història, especialitat de Prehistòria, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment forma part de la Fundació Solidària Flama, una iniciativa que presenta com a principal objectiu promoure la solidaritat entre els pobles i el seu benestar i que centra la seva activitat en els països de les riberes sud i est de la Mediterrània. Participa també activament en la Plataforma Stop Mare Mortum i en la Campanya Casa nostra, casa vostra.

No et quedis a casa. Mou-te, participa, digues la teva

 

Per celebrar la Nit dels Museus, el dissabte 20 de maig, us proposem un seguit de microconcerts (de 20h a 21h) repartits per diferents espais del museu i espais que no acostumen a estar oberts al públic oferts pels alumnes  de l’Escola de Música de Tàrrega, concerts que aniran seguits per una ballada de lindy hop (de 21:30 a 23:30) a les Sales Nobles a càrrec de SomSwing TRRG.

Des del dijous 18 al diumenge 21 l’entrada al Museu és gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.