DIM 2019

posted in: General | 0
fotografia de Ramon Manent. Bateig de dos jueus. Retaule de Sant Marc, catedral de Manresa, segle XV

Dijous 16 de maig ens avancem a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb una conferència del cicle I després de l’expulsió…, aquest cop de la mà Xavier Rivera Sentís, que ens parlarà dels Conversos a la Segarra i l’Urgell, la difícil existència.


L’eix vertebrador del DIM 2019 és “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”. Des de la Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran volem crear un diàleg entre cultures i tradicions pròpies i d’arreu del món, esdevenint eixos culturals amb la clara voluntat de desenvolupar un paper actiu dintre de les nostres comunitats. Per això el dissabte 18 de maig us proposem:

A les 20,00h: presentació d’una imatge d’una verge del Brasil que es troba a l’Urgell a casa d’una persona vinguda d’aquest país. Confrontarem la creença dels miracles d’aquesta Verge amb la Verge de Santa Anna targarina, a la que també es va otorgar la capacitat d’obrar miracles.

La religiositat popular ben entesa permet el diàleg entre pobles.

20,30h: visita guiada a l’exposició Topografia urbana de Tàrrega. Segles XV, XVI i XXI amb un recorregut per alguns dels carrers de la Tàrrega dels segles XV i XVI on s’esmentaran curiositats i anècdotes d’aquell temps.

23,00 La nit dels museus. Projecció del documental Vents del Mustang. Del cineasta Josep Maria Canyameras. L’estiu de 2002 el cineasta Josep Ma Canyameras va anar a l’Alt Mustang amb els artistes Keiju Kawashima (Osaka), Jaume Amigó (Barcelona) i Lluís Sans (Barcelona) dins del projecte Contemporary Art Game fantasia, impulsat per Toru Kondo per tal de realitzar obres artístiques a l’hospital de Ghami (3.500 m d’altitud) al regne prohibit de l’Alt Mustang, als Himalaies, entre el Nepal i el Tíbet, contribuint així al seu desenvolupament. Josep Ma canyameras va rodar tot el viatge, creant aquest documental que ha estat seleccionat en diversos festivals internacionals.

A la projecció hi assistiran Josep Ma Canyameras, el director, i l’artista Jaume Amigó, amb qui podreu conversar sobre aquesta experiència després de la projecció del documental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.