Earth Skin. Pati Baztan

posted in: Exposicions temporals | 0

L’artista plàstica Pati Baztán ens presenta, en la nova exposició temporal del Museu, algunes de les seves últimes obres realitzades amb la nova i innovadora tècnica pictòrica de creació pròpia a la que ha batejat com a EARTH SKIN.

Nascuda a Mèrida al 82 i llicenciada en Arquitectura Superior per la universitat de Barcelona, ha passat per diversos països com ara Uruguay, Brasil, Sèrbia o França i ha exposat a diverses galeries d’arreu, actualment és artista de la galeria Miquel Alzueta de Barcelona. Destaquen les seves intervencions efímeres a gran escala com ara la realització del club per la Fira de Tàrrega on va cobrir parets i sostre d’una nau de 500 m2 amb un gran mural sobre tela, el mur de Torrassa a Hospitalet pel projecte 12+1 de Contorno Urbano o la intervenció pel Festival Insòlit a Palma de Mallorca.

La seva obra tracta sobre la simplificació de la contraposició ple-buit, sobre com fer emergir una textura, d’apariència plàstica però orgánica en realitat, mitjançant l’aplicació inversa de la pintura sobre la tela i evocar així al més profund de la indentitat personal, al subconscient més primigeni.

 

L’art no racional entès des de l’instint més primari.

“M’interessa l’emoció, la sorpresa que l’art pot arribar a generar i no busco la bellesa socialment acceptada com a tal ni el control absolut que anul·la la intuïció sinó més aviat l’emoció que col·loca l’ésser humà en el seu estat més animal, més primigeni, aquest estat del no saber inaugural en què només hi ha sentir.”

Inagurem el dimecres 5 de setembre a les 8 del vespre. L’horari de l’exposició és de dilluns a dimecres de 10 a 14h i de dijous a diumenge i festius de 10 a 14h i de 19 a 21h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.