Els Sobies de Tàrrega

posted in: Noticies, Publicacions | 0

El diumenge 19 de febrer a la una del migdia, a la Casa Consistorial, plaça Major 1, tenim el plaer de presentar el darrer volum que completa la bibliografia sobre la nissaga dels Sobies. Aquest darrer volum fa especial incidència en Enric de Càrcer i de Sobies (1852-1921), polític i prohom targarí, amb diversos càrrecs polítics, municipals i provincials. Personatge culte, amant de l’art i la bona literatura, així com partidari del progrés tecnològic, l’ensenyament i la promoció econòmica, a la vegada que conservador, reaccionari, elitista, religiós… un personatge amb la voluntat de manternir els privilegis de les classes altes tradicionals i les jerarquies socials establertes des de feia segles.

Un home ple de contradiccions ja que volia modernitzar una societat ruralitzada, com la Tàrrega de finals del XIX i principis del XX, sense tocar el poder i mecanismes de control públic de les famílies dirigents clàssiques.

L’acte el presentarà el Jaume Espinagosa i Marsà, director dels Museus de Tàrrega, juntament amb l’autor, Josep Maria Planes i Closa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.