Jordi Claramunt. Escultura i obra gràfica

posted in: General, Noticies | 0

La propera exposició temporal del MCUT és del Jordi Claramunt. La podreu visitar del divendres 10 d’octubre, la inaguració és a les 20h, al diumenge 2 de novembre.

L’autor ha estudiat batxillerat artístic a l’Escola d’Arts i Oficis de Tàrrega i posteriorment Art electrònic a l’Escola Superior de Disseny ESDI de Sabadell. Llicenciat en Arts Visuals a la Universitat de Salford (Manchester). Dins les seves exposicions cal destacar les exposicions col.lectives “XXI Emerging Artist” a Manchester, “Terra Cotta Terra Cruda” a Macherata-Italia, “Amics del arbre” a Tàrrega i “Anime Buskers” a Grottammare-Italia.

La seva obra, de marcat caire figuratiu i surrealista, abraça tan el dibuix com l’escultura. Té clares influències del camp de la natura amb la idea de recrear una nova i personal mitologia. Durant els últims 3 anys ha compartit estudi a Verdú amb l’escultor i fonedor Cinto Casanovas, de qui ha après la tècnica de la fosa del bronze.

La tècnica usada per la creació de les escultures de bronze, és la cera persa (cera perduda). L’escultura de cera és emmotllada en un motlle de sorra i guix. El motlle, és introduït en un forn que desfà la cera, deixant el motlle buit. Posteriorment, en un altre forn, es fon el bronze, el qual és abocat dintre el motlle omplint l’espai on anteriorment hi havia l’escultura de cera. Un cop obert el motlle, l’escultura de bronze haurà de ser netejada i polida. Finalment, si es desitja, es pot aplicar una pàtina amb productes químics, els quals reaccionen amb el bronze donant una àmplia gamma de tonalitats. És una tècnica originària dels grecs, que salvant les distàncies, es manté bastant intacta desde l’antiguitat.

Un dels materials més utilitzats en la creació de les seves escultures és la silicona. El motlle de siliciona  permet fer reproduccions d’una escultura tan en cera (per fer una còpia de bronze) o en resina el qual ja és el material final de l’escultura que pot ser polit i pintat.

Aquests tres anys de creació d’escultures han estat un període d’exploració i experimentació constant, el qual ha donat fruit a una gamma molt variada d’obres. Per l’autor és natural provar noves tècniques per veure’n els resultats i comprovar el nou ventall d’opcions a l’hora de resoldre un problema.

El Jordi crea una història envers les  escultures, una història que  desenvolupa al llarg de la creació de la escultura i que en moltes ocasions modifiquen i condicionen l’escultura final. Es considera un artista clàssic, que disfruta amb el contecte directe amb la matèria, tocar-la i sentir-la.

L’exposició “Jordi Claramunt, escultura i obra gràfica” es la seva primera exposició en solitari i engloba les obres creades en els últims 3 anys.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.