Josep i Miquel. Una amistat transatlàntica

posted in: Exposicions temporals | 1

Exposició dels artistes Miquel Solé Puig (Vilagrassa 1931- Tàrrega 2016) i Josep Argelich Perelló (Tàrrega 1933- Caracas 2019)

La seva amistat neix en la infantesa, quan l’atzar va voler que compartissin curs a l’Escola Pia de Tàrrega, moment en què ja es desperta en ells l’interès per la creació artística i que perviurà fins a la vellesa. Una connexió que, malgrat el distanciament per la marxa de Josep Argelich a Amèrica, reviu quan uns dibuixos del Miquel arriben a les mans del seu vell amic. A partir d’aquest moment, tots dos comparteixen el seu univers creatiu i cadascun d’ells copsa temàtiques similars amb el seu propi llenguatge, marcats per l’entorn social i cultural en què es troben immersos. Comparteixen temes comuns com són la música, el nu femení, la parella, la vida nocturna i el treball.
Amb aquesta exposició aprofundim en el coneixement de l’obra del Miquel Solé, del qual hem pogut gaudir de diferents exposicions al Museu Tàrrega Urgell, D’altra banda, farem visible l’obra inèdita de Josep Argelich, fins ara desconeguda tant a casa nostra com a Veneçuela, la seva terra d’acollida.

Així, des de la infantesa i fins al final dels seus dies, el Miquel i el Josep van animar mútuament el seu
entusiasme creador fent de l’art l’aliment d’una autèntica amistat transatlàntica. Amb els anys es van
tornar a veure de nou tot just en tres ocasions breus, però aquell acord mutu que suposava que només
l’activitat artística donava sentit a l’existència es va mantenir ferm a través de les cartes i les seves obres fins al final de les seves vides.
L’exposició es podrà visitar des del 5 d’abril, s’inaugura a les 20h, fins el 9 de juny del 2024. L’entrada és gratuïta i aquí podeu consultar els horaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.