L’excavació paleontològica del Canal Segarra-Garrigues al Talladell (Tàrrega-l’Urgell)

posted in: Col·leccions, Noticies | 0

Demà dimecres dia 1 de juliol, a les set de la tarda, al Palau Marc (Rambla Santa Mònica 8 de Barcelona) dins el cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia es presenten les darreres intervencions paleontològiques del Talladell.

Entre el desembre de 2011 i el febrer de 2012 es dugué a terme una intervenció paleontològica preventiva per fer l’excavació dels perímetres amb restes fòssils de l’oligocè inferior que restaven al Tram IV de les obres del Canal Segarra-Garrigues, al recentment denominat jaciment paleontològic del Talladell-3. Aquesta intervenció és la continuació d’una primera intervenció preventiva dirigida pel paleontòleg Xavier Ros i Visús en el mateix indret, i aporta noves dades a les ja conegudes dels propers jaciments clàssics de les Pedreres del Talladell i, de forma rellevant, una resta fòssil excepcional amb un gran potencial tant científic com patrimonial.

La conferència, a càrrec d’Eli Baya, que va treballar com a paleontòloga al Servei d’Arqueologia i Paleontologia, estarà moderada pel Cap del Servei, Ramon Ten. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.