L’excavació paleontològica del Canal Segarra-Garrigues al Talladell (Tàrrega-l’Urgell)

posted in: Col·leccions, Noticies | 0

Demà dimecres dia 1 de juliol, a les set de la tarda, al Palau Marc (Rambla Santa Mònica 8 de Barcelona) dins el cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia es presenten les darreres intervencions paleontològiques del Talladell.

Entre el desembre de 2011 i el febrer de 2012 es dugué a terme una intervenció paleontològica preventiva per fer l’excavació dels perímetres amb restes fòssils de l’oligocè inferior que restaven al Tram IV de les obres del Canal Segarra-Garrigues, al recentment denominat jaciment paleontològic del Talladell-3. Aquesta intervenció és la continuació d’una primera intervenció preventiva dirigida pel paleontòleg Xavier Ros i Visús en el mateix indret, i aporta noves dades a les ja conegudes dels propers jaciments clàssics de les Pedreres del Talladell i, de forma rellevant, una resta fòssil excepcional amb un gran potencial tant científic com patrimonial.

La conferència, a càrrec d’Eli Baya, que va treballar com a paleontòloga al Servei d’Arqueologia i Paleontologia, estarà moderada pel Cap del Servei, Ramon Ten. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.