Realisme Contemporani

posted in: Exposicions temporals | 0

La nova exposició temporal del MCUT “Realisme Contemporani” s’inagurarà el divendres 9 de maig a les 19:30h i es podrà visitar fins el dia 1 de juny del 2014. Aquesta exposició presenta l’obra dels artistes, ja consolidats,  de l’escultor Josep Castellana Niubó i el pintor Domènec Serra Marsinyach.

Josep Castellana, escultor, parla de la seva obra:

A les meves obres m’agrada reflectir tant l’instant com l’interior de la persona. L’ànima que, moltes vegades, amaga tristor i angoixes, però d’altres també alegria i esperança.
Defujo els acabats massa repolits  i encara què no m’encasello en cap estil i tendència crec que m’apropo bastant a l’Expressionisme. Un moviment que mira de furgar en l’interior de les persones i plasmar-lo en l’art.
Ho faig en argila encara que després, amb diverses tècniques, ho passi a d’altres materials.
El retrat m’apassiona. Intentar que una cara immòbil tingui una espurna de vida és, per mi, haver aconseguit l’objectiu que em proposava.

Domènec Serra, pintor, parla de la seva obra:

Des de fa temps he treballat per aconseguir un llenguatge visual personal, partint de la convicció de què l’art visual contemporani ha de reflectir l’heterogènia varietat formal i conceptual de les imatges que conformen el nostre context visual quotidià en aquesta societat d’inicis del segle XXI. Amb aquesta premissa, he elaborat unes obres on he intentat harmonitzar tres formes de llenguatge visual: el realisme documental de la fotografia; la poètica de la figuració pictòrica i la denotació semàntica dels símbols icònics.

També penso que l’obra plàstica contemporània pot reflectir millor el context social si en la seva producció s’incorporen mitjans informàtics i industrials, a més dels purament manuals i artesanals. Per això he realitzat les meves obres, en part, amb infografia i, un cop impreses de manera industrial amb tintes de pigment permanent, les he completat a mà, amb els tradicionals pinzells i pintura acrílica.

Els horaris:

Feiners de 19 a 21h, els diumenges i festius de 12 a 14h i de 19 a 21h.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.