Arxius de família

posted in: Exposicions temporals | 0

La fotografia i el cinema, en qualitat de documents familiars, són transmissors de nostàlgia, activen el record, i sovint, emanen sentiments individuals i diversos cap a allò viscut. Són la prova fefaent de l’existència. És un “això ha sigut” (Roland Barthes, La càmara lúcida), una evident constatació, una certesa inqüestionable.

Arxius de família és la proposta que pretén incidir en l’imaginari col·lectiu dels targarins a través dels arxius fílmics i fotogràfics realitzats -des de l’àmbit amateur i familiar- al llarg del segle XX, a Tàrrega.

L’exposició s’estructura en diferents espais: Sala d’exposicions temporals i Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell. Al MCUT, a la Sala d’exposicions temporals es podran veure fotografies agrupades per diferents temàtiques: retrats familiars, el gran grup, la instantània, paisatge i ciutat, entre d’altres. A les Sales Nobles es concentrarà el material gràfic de finals de segle XIX i principis del XX.

Els arxius fílmics es distribuiran entre aquestes dues sales.

L’exposició s’inagura el divendres 6 de maig a les vuit del vespre a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer de les Sitges 4, Tàrrega) i posteriorment al Museu. L’exposició es podrà visitar fins el dia 26 de juny del 2016 de dilluns a dimecres d’11 a 14h, de dijous a diumenge d’11 a 14h i de 19 a 21h.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.